Mi a Reiki


A Reiki (kiejtve: rejki) egy olyan módszer, amely a kézrátételen alapul, és egyszerre gyógyító és önfejlesztő eljárás. Japánból származik, és az 1980-as évektől kezdve egyre népszerűbbé vált világszerte, mivel egyszerűsége és sokoldalú alkalmazhatósága kiemelkedő. A Reiki kiváló eszköz a testi-lelki egyensúly megteremtésére, alkalmazható mind a megelőzésre, mind az akut és krónikus tünetek kezelésére, legyenek azok fizikai vagy lelki eredetű problémák. Emellett kiváló módszer a belső harmónia létrehozására és fenntartására is.

Mobirise


Az alapelve mindig azonos: a csatornázott univerzális energia segítségével megszüntetjük a testben lévő toxinokat és energetikai blokkokat, ezzel támogatva a szervezet öngyógyító és regeneráló rendszerét. A Reiki energia eltér az allopatikus gyógymódoktól abban, hogy mindig a gyökér okot célozza meg, miközben teljesen biztonságos, mellékhatások nélkül alkalmazható minden körülmények között. Az egyszerűsége rejlik abban, hogy nincs szükség speciális eszközökre, különleges képességekre vagy bonyolult tréningekre, és bárki alkalmazhatja önmagán és másokon segítve.

A Reiki megalapítója, Mikao Usui, aki 21 napig böjtölve a Kurama-hegyen a satori (megvilágosodottság) állapotát megélve kapta meg a gyógyító képességet, és dolgozta ki az elmét és testet harmonizáló módszerét az 1920-as években. Ezt a módszert Usui Reiki Kezelés Módszerként nevezte el az elme és a test fejlesztésére.

A Reiki lényege abban áll, hogy rendszeres gyakorlással és reiki meditációval elérjük a gondolatok és érzések kiegyensúlyozott állapotát, aminek eredményeként belső béke és harmónia alakul ki. Ez pozitív hatással van a mindennapjainkra, boldogságot és nyugalmat hozva, amely tovább terjed az emberi kapcsolatainkra is. A reiki kezelés alkalmazásával fenntarthatjuk és helyreállíthatjuk a testi-lelki egyensúlyt, kezelhetjük számos tünetet, és támogathatjuk az öngyógyító folyamatokat.

A reiki gyakorlatának jellegzetes elemei

 • A reiki gyakorlat jellegzetes elemei közé tartozik a test, az elme és a lélek gyógyulását elősegítő reiki kezelés vagy önkezelés. Az energia átvitelét különféle módon végezhetjük, például finom érintéssel, fókuszált nézéssel vagy ráfúvással. A japán reiki irányzatokban gyakran alkalmaznak különböző masszázselemeket is a hatékonyabb eredmény eléréséhez.
 • A reiki energia közvetítése egy belső, szunnyadó képesség, melyet a reiki mester inicíálással ébreszt fel és aktivál. Ez a spirituális gyógyító erő fejleszthető tovább a rendszeres gyakorlás által. A reiki nem csupán egy kézrátételes gyógymód, hanem egyúttal szellemi út is. A módszer gyakorlása során a hallgatók követik az alapító, Mikao Usui által megfogalmazott öt életszabályt, és munkálkodnak a lelki egyensúly mindennapi megteremtésén.
 • A reiki egy élő hagyomány és gyakorlat, melynek átadása mindig személyesen történik. Ez a tradíció egészen Mikao Usui alapítójáig vezethető vissza, aki 1922-ben fejlesztette ki a technikát a szent Kurama-hegyen szerzett megvilágosodási tapasztalatai alapján.
 • A reikiben való előrehaladás különböző fokozatokon keresztül érhető el. A haladó szinteken a tanítvány új kezelési technikákat tanul meg, valamint megismerkedik a szakrális reiki szimbólumokkal. Mindezek összessége révén a reiki nem csupán gyógymód, hanem egy olyan út is, amely a szellemi fejlődés és lelki harmónia felé vezet.

Milyen estekben lehet hasznos a Reiki?

 • A testi-lelki egészség megőrzése érdekében, különféle betegségek megelőzése céljából, a reiki gyakorlatok kiváló eszközt nyújtanak.
 • Ezen módszer segítségével hatékonyan oldhatók a stressz és szorongások, lehetőséget teremtve a lazításra és a fáradt nap utáni energiával való feltöltődésre.
 • A reiki alkalmazása különböző eredetű, akut vagy hosszú ideje tartó fájdalmak hatékony kezelésére is szolgál.
 • Emellett hasznos eszköz lehet balesetek esetén, mint például horzsolások, vágások, zúzódások vagy rovarcsípések esetén.
 • A reiki gyakorlatok hatékony módot kínálnak a zavaró gondolatok lecsendesítésére és a belső harmónia megteremtésére.
 • Segít leküzdeni lelki blokkokat, feloldani traumákat, és változtatni régi rossz szokásokon.
 • Rugalmasan alkalmazható mind önmagunkon, mind másokon, és növekedésre ösztönöz mind fizikai, mind lelki szinten.

A rendszeres reiki gyakorlással nem csupán a fizikai és lelki jó közérzetet érhetjük el, hanem emberi kapcsolataink is harmonikusabbá válnak. Ebben az átalakulásban pozitív irányba változunk, növekszik tudatosságunk, kibontakoznak képességeink, és optimista életszemlélet alakul ki. Az évek során a reiki egyfajta életmóddá válik, amely segít elfogadóbbá válni, jobb emberré válunk, és rálátunk önmagunkra és a világra, megtalálva ezzel a belső békénket.

Website was designed with Mobirise web template