HOGYAN ÚJÍTSD MEG NAPI REIKI GYAKORLATODAT EGY KIS SZÜNET UTÁN

A Reiki tréningek varázslatosak lehetnek, hiszen felfedezünk egy olyan ajándékot, amely mindig is megvolt, de talán nem tudtunk róla. A Reiki 1, 2 vagy 3 tréningek során beleszerethetünk a gyakorlati gyógyításba, az előírásokba, a kántálásba vagy egy bizonyos meditációba. Sokan azt gondoltuk magunkban: „Megtaláltam a praxisomat! A reiki a mindennapjaim része lesz!” De amint visszatérünk napi munkánkhoz és személyes kötelezettségeinkhez, elveszíthetjük az időérzékünket. Előfordulhat, hogy szem elől tévesztjük szándékainkat, és soha nem alakítjuk ki azt a napi gyakorlatot, amelyet eredetileg elképzeltünk. Ha szeretné újrakezdeni a napi Reiki gyakorlását, íme néhány tipp, hogy újra ihletet kapjon.

BOCSÁSS MEG MAGADNAK, AMIÉRT KIHAGYTAD A NAPI REIKI GYAKORLÁSODAT.

Bocsásd meg magadnak, amiért elhanyagoltad a gyakorlást . Sokan félünk új rendszert kezdeni az életünkben, mert szégyeljük, és sajnáljuk, hogy valaha is eltávolodunk tőle. Tudatunk valódi fejlődése azonban abban rejlik, hogy elfogadjuk emberi mivoltunkat. Ajándékozza meg magát a lehetőséggel, hogy újra próbálkozzon, és szabaduljon meg minden szégyentől vagy bűntudattól. Ismerje fel, hogy a gyakorlásban több a fejlődés, mint a tökéletességben. Valószínűleg többet tanulunk önmagunkról, és együttérzést fejlesztünk ki, miközben újra megtaláljuk egyensúlyunkat, mintha soha nem veszítettük volna el azt.

MINDEN MEGVAN, AMIRE SZÜKSÉGE VAN AZ INDULÁSHOZ.

Ha egyszer beavatást kapott a Reikire, akkor nem kell megismételnie, még akkor sem, ha évtizedek teltek el az utolsó óta. Képes vagy gyógyító energiát irányítani szándékaiddal, lélegzeteddel és fókuszoddal. Másrészt, ha a ráhangolódás inspirál, vagy arra ösztönöz, hogy megújítsd a napi Reiki-gyakorlatodat, érdemes lehet a Mesteredhez fordulni.

SZÁNJON IDŐT A REIKI GYAKORLATÁNAK ÚJRAKEZDÉSÉRE.

Gondolja át, milyen gyakran és mennyi ideig szeretne gyakorolni. Fontolja meg, hogy Ön reggel vagy esti ember, és ez hogyan befolyásolja a gyakorlatot. Az általános irányelvem az lenne, hogy napi 2 gyakorlatot tervezzek, amelyek 10-15 percesek, vagy 1 hosszabb gyakorlatot, amely 20-30 perces. Érdemes hetente egyszer egy hosszabb gyakorlatot is megcéloznia. Ha átgondoltad a kívánt Reiki gyakorlat gyakoriságát és hosszát, ideje beütemezni! Sokkal nagyobb valószínűséggel fog megjelenni, gyakorolni és megünnepelni a fejlődést, ha az ütemtervében meghatározott időt vesz igénybe, amely kizárólag a Reikire vonatkozik.

LÉPJEN KAPCSOLATBA MÁSOKKAL AZ ÖNGYÓGYÍTÁS EZEN ÚTJÁN A REIKI SEGÍTSÉGÉVEL.

Amikor új készségeket sajátítasz el, vagy elindulsz egy spirituális úton, hihetetlenül hasznos, ha van egy közösség, amellyel kapcsolatba léphet. Ideális esetben szeretné megosztani tapasztalatait, kérdéseket feltenni, és folytatni szeretné a tanulást a társaktól. Nézze meg, talál-e Ön közelében egy Reikiseket, csatlakozzon egy Facebook-csoporthoz, vagy indítson virtuális kört. Mivel sokan nem érzik jól magukat, ha nyíltan megbeszéljük lelki és intuitív élményeinket, a biztonságos hely személyes vagy online keresése az összetartozás és az egység érzését keltheti.

MARADJ NYITOTT A TANULÁSRA

A Reiki tréningek az utazás részei, nem pedig úti cél. Megnyitják az önismeret útját, amelyen egy életen át elindulhatunk. Érdemes lehet folytatni a tanulást különféle származású tanároktól könyvek, podcastok és online tanfolyamok segítségével. Segíthetnek a memória felfrissítésében és inspirálhatják a gyakorlást. Ezen az oldalon is rengeteg lehetőséget talál a fejlődésre. A tanulás sosem ér véget.

KÖVESSE NYOMON FEJLŐDÉSÉT, AMIKOR ÚJRA KAPCSOLATBA KERÜL A REIKI GYAKORLATÁVAL.

Tapasztalatainak naplózásával megünnepelheti erőfeszítéseit és fejlődését. Feljegyezheti, hogy mit gyakorolt, hogyan érezte magát a gyakorlat előtt és után, valamint minden intuitív érzést, üzenetet vagy érzést. Tapasztalataink feljegyzése segít abban, hogy megbízzunk és érvényesítsük a Reikivel való kapcsolatunkat.

GYAKORLÁS REIKIS BARÁTAIVAL. 

Amikor tanítványaimmal dolgozom, gyakran hallom tőlük, hogy szívesen foglalkoznának másoknak, ha már biztosak a képességeikben. A válaszom mindig a következő: „Minél többet gyakorolsz másokkal, annál több visszajelzést kapsz, amely erősíti az önbizalmad, és idővel segít készségeid fejlesztésében.” Miután megtörtént egy megalapozó meditáció és gyakorlati gyógyító gyakorlat, érdemes lehet gyógyulást ajánlani családjának és barátainak. A reiki másokon való gyakorlása sok tanulási lehetőséget ad nekünk, amelyeket érdemes felfedezni.

Set up a free site with Mobirise